Ikea levert vanaf vandaag aan huis


Ikea levert vanaf vandaag aan huis

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.


7.500 artikelen beschikbaar

De webshop van Ikea, die vandaag samen met een volledig nieuwe website werd gelanceerd, bevat 7.500 producten en heeft volgens het Zweedse bedrijf het grootste online aanbod voor wooninrichting in België. “De webshop vormt de digitale uitbreiding van de IKEA woonwarenhuizen, die het hart van de klantenervaring blijven. De wereld evolueert en onze klanten ook. Om nog beter aan hun noden te voldoen en er altijd en overal voor hen te zijn, voegen we vandaag de webshop toe aan ons aanbod”, stelt CEO Catherine Bendayan in een persbericht. 

Producten worden binnen twee tot zes dagen aan huis geleverd, de verzendingskosten zijn afhankelijk van het gewicht van de bestelling. Een bestelling die minder dan 5 kilogram weegt, kost 4,99 euro om te versturen, terwijl er 229 euro moet worden neergeteld voor een bestelling van meer dan 500 kilogram.

De lancering van de webshop heeft ook invloed op andere plannen van Ikea: zo liet het bedrijf onlangs nog weten dat er in West-Vlaanderen geen klassieke vestiging zal komen, nadat het voorheen al een nieuwe woonwinkel in Antwerpen schrapte. “Het snel veranderende retaillandschap, het consumentengedrag dat wijzigt en het stijgende belang van e-commerce vragen om nieuwe manieren die beantwoorden aan de behoeften van onze klanten”, zei woordvoerster Annelies Nauwelaerts daar toen over.

Reacties

Populaire posts