Nestlé denkt aan overname Hain Celestial


Nestlé denkt aan overname Hain Celestial
Nestlé zou interesse hebben in een overname van Hain Celestial, een Amerikaanse voedingsbedrijf dat zich richt op de productie van natuurlijke en vegetarische voeding. De waarde van het bedrijf wordt op ongeveer 3,5 miljard euro geschat.

Eerste gesprekken

Met de overname wil Nestlé een volgende stap zetten op de markt van de gezonde voeding, die steeds belangrijker wordt. Volgens bronnen bij Bloomberg zouden er al eerste gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de twee partijen, maar is er nog geen sprake van een officieel bod.

Hain Celestial is al langer het onderwerp van overnamegeruchten en niet enkel Nestlé, maar ook een aantal Amerikaanse bedrijven hebben al interesse getoond. Nadat het nieuws bekend geraakte steeg het aandeel van het bedrijf met 11%, wat de totale waardering op 4,2 miljard dollar (3,6 miljard euro) bracht.

Volgens analisten is Hain Celestial net vanwege de hoge marktwaarde momenteel ook niet zo’n interessante overnameprooi, tenzij er veel kan bespaard worden door middel van synergiën. Voor het Amerikaanse bedrijf kan een overname wel goed nieuws betekenen, want nadat het in 2015 nog 165 miljoen dollar (140 miljoen euro) winst haalde, daalde dat in 2016 naar 47 miljoen dollar (40 miljoen euro). In 2017 was het al iets beter met een winst van 67 miljoen dollar (57 miljoen euro).

Reacties

Populaire posts