IJsboerke in Nederlandse handen

IJsboerke in Nederlandse handen
De Nederlandse miljonair Fons Walder heeft via zijn chocoladebedrijf Baronie ijsproducent Glacio overgenomen, het moederbedrijf van onder andere IJsboerke. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

Diversifiëren

Baronie is niet meteen de bekendste naam, maar het is een van de grootste chocoladeproducenten in België. Dat doet het voornamelijk onder de naam van een aantal huismerken, maar Baronie is tevens de eigenaar van chocolademerken Jacques en Kathy, chocoladetruffelspecialist Duc d’O en het Britse Ashbury. Die kreeg het allemaal de voorbije vijf jaar in handen. Jaarlijks haalt het bedrijf een omzet van ongeveer een half miljard euro. Met de overname van Glacio komt daar nu nog eens 100 miljoen euro bij, schrijft De Tijd.

Met de overname van Glacio wil Baronie vooral zijn productaanbod uitbreiden en sterker in de onderhandelingen staan ten opzichte van de supermarkten. Met roomijs heeft het ook een typisch zomerproduct in handen, als aanvulling op de chocolade die veel meer in de koudere maanden van het jaar wordt verkocht.

Voor IJsboerke betekent het alvast dat het voor de derde keer in twintig jaar van eigenaar verandert: in 1997 kwam het bedrijf in handen van de Nationale Portefeuillemaatschappij van Albert Frère, Glacio nam het merk in 2013 over en nu is er dus Baronie.

IJsboerke is nog steeds een bekende naam, maar verliest al jaren marktaandeel aan de merken van Unilever, dat Ola, Magnum en Cornetto produceert. Ook de hogere grondstofprijzen en het wisselvallige Belgische weer dragen bij tot de mindere prestaties.

Reacties

Populaire posts