Ook Gucci stopt nu met bont


Ook Gucci stopt nu met bont


Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

“Sociaal onverantwoord”

“Sociaal verantwoord handelen is één van de kernwaarden van Gucci en we zullen ons blijven inzetten voor het milieu en de dieren”, zo zei de Italiaan. Met die stap wil Gucci naar eigen zeggen ook "aanzetten tot innovatie, bijdragen tot de bewustwording alsook een positieve verandering van de mode-industrie bewerkstelligen”. De eerste 100% bontvrije collecties worden de lente- en de zomercollecties van 2018.

De beslissing van Gucci kwam er na overleg met de Fur Free Alliance, een overkoepelende organisatie van veertig dierenorganisaties die strijden tegen het kweken van pelsdieren voor bont. Vooral de Humane Society of the United States en de Italiaanse dierenrechtenorganisatie LAV speelden een belangrijke rol. De Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA reageerde alvast tevreden: “De grote modemerken hebben eindelijk het licht gezien”, zo klonk het.

Gucci, een dochter van het Franse luxeconcern Kering, is lang niet het eerste modemerk dat bont afzweert. Merken als Armani, Yoox Net-a-Porter, Hugo Boss of nog Stella McCartney gingen de Italianen al voor.

Reacties

Populaire posts